icoon

Radio Beuk in Wassenaar verkocht apparatuur waaronder (zelfgebouwde) opnamegrammofoons. Radio Beuk was gevestigd aan de Langstraat 6-8 in Wassenaar. De heer J.N. Beuk was pionier op het gebied van radiotechniek in de jaren dertig en veertig. In de Elektron vn september 1946 (vakblad van Vereniging voor experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) vond ik een advertentie van radio Beuk.

 In de leidsche Courant  verschijnt in 1980 een artikel "TELEVISIEMAST BLIJFT COLLEGE DOORN IN HET OOG". De heer Beuk bindt de strijd aan met de gemeente Wassenaar over een 34 meter hoge ontvangstmast. Dat de heer Beuk zich niet zo maar gewonnen laat, blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad waarin de heer Beuk in zijn gelijk wordt gesteld.

In 2015 heeft de familie het oude bedrijfspand ontruimd en op de zolder stond een enorme collectie oude apparatuur. Veel daarvan is verhuisd naar het omroepmuseum in Hilversum. Maar 2 snijgrammofoons, een versterker en een map met documentatie mocht ik ophalen. Er waren nog dozen vol met nieuwe en bespeelde grammofoonplaten (voor opnames) bij, die mocht ik ook meenemen. Hieronder ziet u de foto's van de originele staat van deze snijgrammofoons.

 

volgende: Radio Beuk Wasenaar documentatiemap

 

     

   
© ALLROUNDER